Ultima actualizare: 2 ani, 345 zile in urma | sâmbătă, 13 februarie 2016

Share
  • Share this post on Facebook
  • Tweet about this post
  • StumbleUpon this post
  • Share this post on Google

Cancerul de stomac, detectat printr-un simplu test de respiratie

cancer de stomac

Oameni de stiinta din China si Israel au realizat un test care poate detecta in stadii incipiente cancerul de stomac. Din 130 de pacienti testati cu aceasta noua metoda, cancerul a fost depistat cu o acuratete de 90%. Testul este revolutionar intrucat poate detecta maladia la timp pentru a putea fi tratata cu succes.

In momentul de fata cancerul de stomac se detecteaza printr-o biopsie a mucoasei gastrice cu ajutorul unei sonde si a unui aparat de fotografiat introdus prin gura si esofag. Problema este insa ca acest timp de cancer se detecteaza in general mult prea tarziu pentru a mai putea fi tratat. Noul test, poate detecta anumite substante chimice in aerul expirat, care se intalnesc numai la pacientii cu cancer si o poate face la timp pentru a salva vieti.

Pacientii suferind de cancer de stomac se pare ca poarta in miros semnatura bolii, data de compusii organici volatili care pot fi detectati cu ajutorul unor instrumente corespunzatoare sau pe care o pot identifica anumiti caini. Tehnica din spatele testului in discutie nu este o premiera, intrucat multi cercetatori au lucrat in trecut la gasirea unei metode prin care, anumite tipuri de cancer (inclusiv cel de plamani) sa poata fi detectate cu ajutorul unui test de respiratie.

In cadrul studiului de fata, au fost folositi 37 de pacienti suferind de cancer de stomac, 32 suferind de ulcer si 61 suferind de alte probleme cu stomacul. Testul a facut diferenta intre aceste afectiuni cu o acuratete de 90% dar a putut de asemenea si sa estimeze cat de avansat este stadiul bolii la pacienti. Echipa de cercetatori care a realizat acest test lucreaza acum la un studiu mai amplu prin care sa valideze noua metoda de detectare a cancerului de stomac.


Iti place acest articol? Atunci te rugam apasa:
Articolul: Cancerul de stomac, detectat printr-un simplu test de respiratie a fost scris de: Otilia Caraza pe data de: 6 | 03 | 2013 in categoria: Sanatate

Stirea anterioara: Sexul mai eficient in combaterea durerilor de cap decat medicamentele!
Stirea urmatoare: Incendiul facial – ultima gaselnita in materie de frumusete si tinerete vesnica!

Trimite articolul mai departe!

  
      
Acest articol a fost vizualizat de: 617 ori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

 
 
© 2011 RomOffice Grup. Toate drepturile rezervate.