Ultima actualizare: 4 ani, 249 zile in urma | joi, 11 februarie 2016

Share
  • Share this post on Facebook
  • Tweet about this post
  • StumbleUpon this post
  • Share this post on Google

Primul film din seria Twilight va fi difuzat vineri la Pro Tv!

Twilight Amurg

Primul film din celebra serie Twilight, Amurg, cu Kristen Stewart şi Robert Pattinson în rolurile principale va fi difuzat de Pro Tv vineri, 10 iunie, de la 20.30. Filmul, inspirat din romanele lui Stephenie Meyer, a stârnit o adevărată isterie la nivel mondial şi a avut încasări de 69.6 milioane de dolari doar în primul weekend de la lansare, transformându-i pe actorii din rolurile principale în staruri admirate de o lume întreagă.

Nimic nu părea să anunţe celebritatea pe care Robert Pattinson avea să o guste din plin odată cu ecranizarea romanelor lui Stephenie Meyer. Concediat, fără loc de muncă şi plin de datorii, Pattinson a luat avionul din Londra spre Los Angeles pe propria cheltuială să participe la castingul pentru rolul principal masculin din Amurg doar pentru că fusese impresionat de rolul pe care Kristen Stewart, cea care fusese deja distribuită în rolul principal feminin, îl făcuse în filmul În sălbăticie (Into the Wild). Din miile de tineri care au participat la casting, patru au ajuns în finală, iar Robert Pattinson a tras lozul câştigător tocmai pentru că între el şi Kristen s-a legat o relaţie specială încă de la prima vedere.

Aşa cum a mărturisit regizorul filmului, Catherine Hardwicke, Kristen „s-a simţit legată de el încă din primul moment şi mi-a zis el trebuie să fie Edward. A fost acea chimie, sau dragoste la prima vedere, sau cum vreţi să-i ziceţi.” După probele pe care cei doi le-au dat chiar într-unul din paturile din casa regizorului, Robert a primit rolul, dar Hardwicke l-a obligat să facă o promisiune, simţind, probabil, că la mijloc este vorba despre ceva mai mult decât compatibilitate pe ecran. Aşa cum aceasta a mărturisit, i-a atras atenţia lui Pattinson asupra faptului că eroina era minoră. „Cred că eşti conştient că are doar 17 ani. Este minoră. Trebuie să te concentrezi, prietene, altfel vei fi arestat. L-am pus să jure pe un teanc de Biblii”. Cunoscând detaliile puţin neobişnuite ale castingului, Nikki Reed, actriţă care interpretează rolul Rosalie Hale în Amurg, a recunoscut că „Acel pat l-a făcut pe Pattinson ceea ce este acum”.

Lucrurile s-au legat cum nu se poate mai bine pentru Pattinson, deoarece regizorul a avut mari probleme în a găsi un actor care să pară atât de nepământean pentru a-l interpreta pe vampirul Edward Cullen, în ciuda faptului că peste 5000 de tineri au dat probe pentru acest rol. Deşi Stephenie Meyer a avut ceva reţineri atunci când l-a cunoscut, după ce l-a văzut pe platourile de filmare n-a mai avut nici un dubiu că el este alegerea perfectă. „Atunci când mi-au zis că Rob este probabil cel ales, m-am uitat la el şi mi-am zis mda… ar putea să fie o versiune a lui Edward. Are cu siguranţă acel aer de vampir. Dar apoi, când l-am văzut la filmări cum se transformă în Edward, şi chiar arăta ca Edward din mintea mea, am trăit o experienţă cu adevărat ciudată”, a mărturisit autoarea romanelor Twilight.

Pattinson nu s-a bazat însă doar pe aspectul fizic, pe machiaj sau pe efecte speciale pentru a intra cât mai bine în pielea lui Edward Cullen. De îndată ce a primit rolul, Robert s-a mutat în Oregon şi a început să se pregătească, atât fizic, cât şi psihic. A lucrat câte cinci ore pe zi cu un antrenor care l-a învăţat să lupte, să joace baseball şi să-şi facă propriile cascadorii. A învăţat, de asemenea, să conducă şi chiar şi-a luat permisul de conducere. În tot acest timp însă nu a vorbit cu nimeni, tocmai pentru a încerca să se simtă la fel de izolat cum se simţea şi Edward. Inclusiv talentul său muzical a fost exploatat în film, iar Robert este cel care cântă cu adevărat la pian în timpul scenei în care Robert interpretează Bella’s Lullaby. Încă de la vârsta de trei ani Robert a început să ia lecţii de pian, iar de la cinci ani acestea au fost „acompaniate” de cele de chitară.

Scenariul a fost definitivat în şase săptâmâni, iar filmul a fost turnat în 48 de zile. În timpul filmărilor, Kristen a împlinit 18 ani şi, drept cadou, a primit un tort şi… o noapte întreagă de filmări. Deşi în realitate are ochii verzi, pentru acest rol ea a purtat lentile de contact caprui, tot pentru a aminti cât mai mult de Bella din romanele lui Meyer.


Iti place acest articol? Atunci te rugam apasa:
Articolul: Primul film din seria Twilight va fi difuzat vineri la Pro Tv! a fost scris de: Otilia Caraza pe data de: 8 | 06 | 2011 in categoria: Filme de colectie, TV

Stirea anterioara: Burlacul Edward se gândeşte serios să se însoare!
Stirea urmatoare: Kaley Cuoco si-a dus cainele la parapsiholog

Trimite articolul mai departe!

  
      
Acest articol a fost vizualizat de: 1.980 ori.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

 
 
© 2011 RomOffice Grup. Toate drepturile rezervate.